اخبار علمی

میکروپلاستیک‌ها در هوا ممکن است به سرطان‌های ریه و کولون منجر شوند!

5/5 - (1 امتیاز)

بررسی ۳,۰۰۰ مطالعه نشان می‌دهد که این ذرات ریز پلاستیکی موجود در هوا ممکن است باعث ناباروری در مردان و زنان شوند.

لاستیک‌ها و زباله‌های در حال تجزیه ذرات ریز پلاستیکی را به هوا منتشر می‌کنند و شکلی از آلودگی هوا ایجاد می‌کنند که محققان دانشگاه کالیفرنیا سانفرانسیسکو مشکوک هستند ممکن است باعث بیماری‌های تنفسی و سایر بیماری‌ها شود.

بررسی حدود ۳,۰۰۰ مطالعه این ذرات را با طیف وسیعی از مشکلات جدی سلامتی مرتبط می‌داند. این مشکلات شامل ناباروری در مردان و زنان، سرطان کولون و عملکرد ضعیف ریه می‌شود. همچنین ممکن است این ذرات به التهاب مزمن ریوی کمک کنند که خطر ابتلا به سرطان ریه را افزایش می‌دهد.

تریسی جی. وودراف، دکترای تخصصی و MPH، استاد زنان و زایمان و علوم تولیدمثل در دانشگاه کالیفرنیا سانفرانسیسکو (UCSF)، گفت:
“این میکروپلاستیک‌ها اساساً آلاینده‌های ذره‌ای در هوا هستند، و ما می‌دانیم این نوع آلودگی هوا مضر است.”

وودراف که مدیر برنامه سلامت تولیدمثل و محیط زیست (PRHE) است، نویسنده ارشد این مطالعه است که در تاریخ ۱۸ دسامبر در مجله Environmental Science & Technology منتشر شده است.

ذرات کوچک، مشکل بزرگ

میکروپلاستیک‌ها ذراتی با اندازه کمتر از ۵ میلی‌متر هستند—کوچک‌تر از یک دانه برنج—و در محیط زیست همه‌جا حضور دارند. هر سال، شرکت‌های سراسر جهان نزدیک به ۴۶۰ میلیون تن پلاستیک تولید می‌کنند. پیش‌بینی می‌شود این مقدار تا سال ۲۰۵۰ به ۱.۱ میلیارد تن برسد.

یکی از منابع اصلی ورود پلاستیک به هوا، رانندگی است. اصطکاک باعث سایش لاستیک‌ها و سطح جاده می‌شود و تکه‌های پلاستیکی را به هوا می‌فرستد.

این مقاله اولین مرور سیستماتیک میکروپلاستیک‌ها با استفاده از روش‌های استاندارد طلایی مورد تأیید آکادمی ملی علوم است.

بیشتر مطالعات مورد بررسی در این تحقیق بر اساس حیوانات انجام شده بود، اما محققان معتقدند که نتایج احتمالاً برای انسان‌ها نیز صادق است، زیرا آن‌ها با بسیاری از همان عوامل در معرض خطر مشابه هستند.

این مطالعه گسترشی از گزارشی است که محققان سال گذشته با همکاری کنسرسیوم شواهد سیاست ایالت کالیفرنیا (CalSPEC) تهیه کردند. این کنسرسیوم شامل کارشناسانی از سراسر سیستم دانشگاهی کالیفرنیا است و شواهد لازم را برای سیاست‌گذاران مجلس قانون‌گذاری ایالت کالیفرنیا ارائه می‌کند.

نیکلاس چارتس، دکترای تخصصی و نویسنده اصلی این مطالعه گفت:
“ما از سازمان‌های نظارتی و رهبران سیاست‌گذاری می‌خواهیم که به شواهد رو به رشد در مورد مضرات سلامتی میکروپلاستیک‌ها، از جمله سرطان کولون و ریه، توجه کنند.”

چارتس، که رهبری تیم علمی و سیاستی PRHE را بر عهده داشت و اکنون در دانشگاه سیدنی فعالیت می‌کند، افزود:
“امیدواریم رهبران ایالتی اقدامات فوری برای جلوگیری از مواجهه بیشتر انجام دهند.”

سید محمد حسین سبزپوشان

کارشناس ارشد زیست شناسی سلولی و تکوینی از دانشگاه شهید بهشتی تهران دبیر و عضو پیوسته‌ی انجمن زیست شناسی ایران

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا